Casal tecnològic

Casal tecnològic. Estiu 2021

Aquest estiu oferim casals tecnològics que inclouen robòtica educativa i programació de videojocs.

Durant cinc setmanes (des de 28 de juny fins 30 de juliol) a través del disseny i la programació, els alumnes practiquen de manera divertida diverses capacitats transversals, com el pensament lògic, la resolució creativa de problemes complexos, la gestió de temps i recursos. Fem servir llenguatges de programació visuals, que permeten de manera intuïtiva usar i entendre els conceptes bàsics, com bucles i condicions, entre d'altres. Els tallers estan dissenyats per a nenes i nens a partir dels 6 anys (haver acabat 1r de primària). Els participants treballaran individualment dividits en tres grups d'edats: 7 a 9 anys (1r a 3r de primària), de 10 a 12 anys (4t a 6è de primària) i de 13 a 16 anys (1r a 4t ESO).

Com a novetat d'aquest any, en els grups de fins a 12 anys dedicarem cada setmana a una temàtica:

  • Setmana 1: Pirates
  • Setmana 2: Robots de les pel·lícules
  • Setmana 3: El món màgic de Harry Potter
  • Setmana 4: Viatge a l'espai
  • Setmana 5: Parc Juràssic

La setmana conté sessions de:
- Robòtica educativa amb LEGO Education WeDo (per als alumnes de 6 a 9 anys) o LEGO Mindstorms EV3 (per als alumnes de 9+).
- Iniciació a la programació de videojocs amb Scratch (per als alumnes de 6-9 anys) i amb Kodu Game Labs (per als alumnes de 9+ anys).
Els participants crearan robots, jocs digitals o històries interactives personalitzades. Estimulem els nostres alumnes a ser creadors de tecnologia, a dur a terme les seves pròpies iniciatives i divertir creant.

El nostre Casal d'Estiu proposa a les nenes i els nens entrar en el món de creacions digitals, en el qual donen vida (moviments i comportaments) a diversos objectes i mons virtuals.

Tallers realitzats amb la col·laboració de CreaTIC Nens

Horari:
De dilluns a divendres de 9 a 13:30.
Es farà un descans de 30 minuts per esmorzar.

Preus:
150 €/setmana.
Descomptes disponibles (no acumulables)
- 10% per alumnes i exalumnes de Matiks
- 10% en cas d'inscriure a més d'un germà/germana.
- 5% inscripcions realitzades abans del 2 de maig.

Precaucions Covid-19*
Durant les setmanes d'estiu es compliran totes les recomanacions relacionats amb el COVID-19 i per precaució, els grups es limiten a 10 alumnes. Els alumnes treballaran a una distància de 2 metres dels altres alumnes.
Totes les activitats es faran de forma individual. Durant els casals els participants no compartiran material, això vol dir que cada alumnes tindrà el seu portàtil i kit de treball.
El centre es desinfectarà cada dia.
* Es contemplen totes les mesures de protecció i prevenció seguint els protocols específics per a activitats d'estiu de la Generalitat de Catalunya.

Preinscripció

Conferencies

Conferències

Conferències de divulgació científica
Al llarg del curs anirem realitzant diferents conferències sobre divulgació científica obertes a tothom (alumnes, familiars i públic general).

 

 

 

Talleres informatica

Tallers d'informàtica

Taller d'iniciació a Excel.
Taller d'iniciació a AutoCAD per estudiants d'arquitectura.

Si t'interessa un taller sobre algun programa, demana'ns informació.