Passatge Nogués 7, 08025 Barcelona
93 158 77 24 / 635 626 971
info@matiks.es

Consells per a un bon inici de curs

Acadèmia de ciències

Aquest mes de setembre s’inicia el nou curs.

Sabem que quests dies son plens de nervis  pels alumnes que comencen una nova etapa educativa o s’inicien en un nou centre escolar i també sabem que aquests nervis també afecten a les famílies que els volen ajudar i desitgen que tot els vagi molt bé.

Potser no podem fer desaparèixer aquests nervis, però sí que us podem ajudar amb alguns consells per preparar l’inici de curs:

  • És molt important respectar els horaris de son amb almenys 8 hores diàries de descans. Sabem que després d’unes vacances en què els horaris són totalment diferents, és complicat canviar les rutines. Per això recomanem començar a adaptar-se al nou horari els primers dies de setembre abans del retorn a les classes i reprendre els hàbits de son progressivament.
  • Fer una llista de totes les coses necessàries per iniciar classes durant els dies previs. Comprovar si ho teniu tot i, en cas que manqui quelcom, anar-ho a comprar involucrant  a les vostres fills i filles. Recordeu que a tots ens ha fet il·lusió estrenar alguna cosa quan començàvem el curs. No cal comprar-ho tot cada any ni que sigui car, però potser un bolígraf nou, una llibreta, …
  • Si hi ha un canvi de centre d’estudis, se’ls pot ajudar visitant l’institut o col·legi amb ells, fent el camí diverses vegades per calcular quant es triga a arribar des de casa i, si és possible, intentar coincidir amb algun dels seus futurs companys perquè el primer dia coneguin algú i no se sentin tan perduts.
  • Començar una nova etapa sol suposar més exigència acadèmica o haver de treballar més a casa. Aquest fet, de vegades, els inquieta i pot ser útil parlar amb familiars, amics o coneguts que hagin passat pel mateix fa poc i els expliquin les seves experiències i com es van adaptar als canvis. És important transmetre’ls que el canvi potser suposi una mica més d’esforç per part seva però que són capaços de superar-lo.
  • Fer plans especials per al primer dia de classe. Es pot planejar una tarda diferent, fer un berenar especial en acabar les classes o qualsevol detall que els permeti sentir que és un dia especial, no només a l’escola.
  • Els primers dies de classe són el moment de començar a familiaritzar-se amb les activitats acadèmiques. No cal començar de cop, però després d’una o dues setmanes d’iniciar les classes ja haurien d’haver agafat el ritme del curs per evitar que entrin després les presses. Segons la nostra experiència, hi ha centres educatius que després del pont d’octubre ja es comencen a fer exàmens i és important no arribar a aquestes dates sense unes pautes d’estudi clares.
  • Un horari d’estudi és important, però també un de descans. Podeu ajudar a fer un horari i posar-lo en algun lloc visible del vostre dormitori. Haurien d’aparèixer els moments d’estudi, descans i activitats extraescolars. Això pot ajudar a crear rutines.

Us desitgem a tots i totes un bon inici de curs. Des de Matiks us ajudarem en tot el que estigui a les nostres mans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

caCatalà