Passatge Nogués 7, 08025 Barcelona
93 158 77 24 / 635 626 971
info@matiks.es

Divulgació científica

Acadèmia de ciències

Matemàtiques lúdiques

Per alumnes que els agraden les matemàtiques i que vulguin aprofundir en elles i aprendre coses diferents oferim classes d’ampliació de matemàtiques.

Els oferim l’oportunitat d’aprendre aquesta assignatura de forma diferent, explicant-los curiositats d’alguns nombres, com es feien matemàtiques a l’antiguitat i en altres cultures, aplicacions a la vida real, criptografia, maneres diferents de fer algunes operacions, com fer matemàtiques gràficament…

En definitiva, els donem una visió diferent i més lúdica de les matemàtiques del que fan a l’escola. Una experiència molt enriquidora pels alumnes i també pels professors.

Tallers i Casals

Durant els períodes vocacionals oferim Casals i tallers per apropar als infants i joves (de 6 a 16 anys) a la ciència i tecnologia.

A l’estiu, fem la Setmana tecnològica un casal que inclou activitats de robòtica educativa i programació de videojocs. El nostre casal d’estiu proposa a les nenes i els nens entrar en el món de creacions digitals, en el qual donen vida (moviments i comportaments) a diversos objectes i mons virtuals. Estimulem els nostres alumnes a ser creadors de tecnologia, a dur a terme les seves pròpies iniciatives i divertir-se creant. Realitzat amb la col·laboració de CreaTIC Nens.

Durant les vacances de Nadal oferim un taller matemàtic sobre l’àbac que inclou explicacions sobre l’origen d’aquesta eina, la construcció d’un àbac i introducció al seu us.

Cada participant es construirà el seu propi àbac rus que després podrà endur-se a casa i aprendrà a realitzar les operacions bàsiques (suma, resta, multiplicació i divisió). En funció de l’edat i el nivell del grup, s’adaptarà la complexitat de les operacions a realitzar.

Conferències

Al llarg del curs anirem realitzant diferents conferències sobre divulgació científica obertes a tothom (alumnes, familiars i públic general).

caCatalà